Retorn Social

L’AUTOGESTIÓ DELS DINERS COM A MITJÀ DE PARTICIPACIÓ

retorn social cup la garriga

Què és el retorn social? 

De manera periòdica els partits polítics rebem uns diners per desenvolupar la nostra feina política. La CUP considerem que més enllà de la política institucional hi ha la política de la quotidianitat, la que transforma els pobles i ciutats amb el seu tarannà diari. Per això hem decidit que farem servir una part d’aquests diners per a seguir fent feina a l’Ajuntament i una altra part d’aquests diners públics els donarem a aquests projectes o entitats imprescindibles que exerceixen de motor de canvi per créixer com a poble viu i transformador. Aquesta vegada volem entregar 1000€ per a aportar el nostre granet de sorra en aquelles iniciatives que actuïn en aquest sentit a la Garriga.

Qui hi pot participar?

S'acceptaran propostes d’entitats o projectesque es corresponguin a alguna de les següents categories:

  • Participació i transformació social. Projectes que promoguin la participació i la transformació social a la Garriga, i desenvolupin accions per promoure l'esperit crític, la reivindicació dels drets de les persones i la construcció d'un poble de tots i totes.
  • Defensa del territori. Projectes per a la protecció de l'entorn natural i rural de la Garriga.
  • Cultura popular. Projectes per a la promoció de la cultura com un espai col·lectiu de reivindicació i participació al poble.
  • Economia social i solidària. Projectes que ajudin a implementar mecanismes i criteris de l’economia social i solidària en diferents sectors socials i econòmics del poble.
  • Memòria històrica. Projectes que treballin la memòria històrica del nostre poble, especialment la història menys explicada: la de les dones, les classes populars, etc.

Per poder exercir els criteris de transparència les donacions només les podem fer a través d’una entitat formalitzada amb NIF, per tant totes les propostes hauran de venir d’una entitat amb registre legal o avalades per una entitat amb registre legal.

No es valoraran entitats amb finalitat lucrativa o religiosa ni tampoc projectes que promoguin l’homofòbia o transfòbia, el racisme, el masclisme o el feixisme.

Com funciona el procés de selecció?

Què s'ha de fer per participar?

Per participar s’ha d’omplir el formulari que podeu trobar en el següent enllaç:

Formulari retorn social CUP la Garriga