Flors contra la homofòbia. El valor i l'eficàcia de la solidaritat.
Via Xarxa Penedès
Des que es va saber que Plataforma per Catalunya del Vendrell està assetjant Arkaitz Iza a internet a través de mofes homofòbiques, la solidaritat amb aquest militant antifeixista s’ha escampat per la xarxa.
Després que alguns vendrellencs van penjar a les xarxes socials la seva imatge amb una flor al cap en solidaritat amb Arkaitz Iza (en resposta al fet que PxC es reia del fet que el jove s’hagués fet una foto amb una flor al cap), desenes de persones han seguit la iniciativa i han penjat fotografies a Facebook, Twitter i Instagram amb una fotografia al cap i el hashtag #FloretaProuRacisme.
També algunes entitats s’han solidaritzat amb el vendrellenc penjant flors al seu logotip, com és el cas d’EUiA del Vendrell, l’Ateneu Vilanoví, l’Ateneu Popular de Sitges o la CUP nacional.
Avui 15 de maig, les mofes homòfobes que hi havia a la pàgina de Facebook de Plataforma per Catalunya contra Arkaitz Iza ja no hi són. Aquest és el resultat de l’onada de solidaritat que s’ha generat a les xarxes socials amb el hashtag #FloretaProuRacisme davant dels comentaris on el partit racista es mofava d’Iza arran d’una foto en què portava una flor al cap.
Segons recull el Diari de Tarragona, el portaveu de PxC del Vendrell, August Armengol, ha negat que la selecció de la foto del militant antifeixista i el comentari tingui tints homòfobs: “Hem agafat una foto del seu Facebook, no l’hem posada nosaltres. No sabem res d’aquest senyor ni de la seva condició, per tant no ens podem riure de res”. Segons el rotatiu, a Armengol no li sembla to que la referència “a la floreta” tingui to burlesc.
Però el fet que hagin retirat el comentari contradiria les paraules del regidor de PxC segons el qual no hi ha cap voluntat de riure-se’n al darrere.
Aquesta acció demostra que la solidaritat és una arma vàlida i que no hem de tenir por d'utilitzar-la sempre que sigui necessari per defensar els nostres drets. I serveix també per cridar ben fort una vegada més que no deixarem ni un racó de la xarxa ni dels nostres pobles per a l'homofòbia.